Menu
Spinazie Flapjes
Ingrediënten
- 2 el olijfolie
- 300 gram panklare spinazie
- 2 knoflook teentjes, fijngehakt
- 2 vlees tomaten, ontveld in blokjes
- 50 gram feta verkruimeld
- 1 snuf zout en versgemalen peper
- 6 stuks plakken bladerdeeg, ontdooid
- 3 el koffieroom
Bereiden
VERWARM de oven voor op 200 C. Verhit de olie en een wok en roerbak de sinaxie en knoflook tot de blaadjes geslonken zijn. Laat de spinazie in een zeef uitlekken en druk er met een lepel zoveel mogelijk vocht uit. Snijd de spinazie fijn.
MENG de spinazie, tomaat en feta in een kom en voeg zout en peper naar smaak toe.
SNIJD de plakken bladerdeeg diagonaal door. Schep op elk driehoekje deeg aan 1 kant een flinke lepe; van het spinaziemengsel en vouw de andere kant over de vulling, zodat de 'scherpe punten van de driehoek op ellaar komen te liggen; maak de deegranden vochtig met water, plak ze ornd vulling dicht en druk ze aan met een vork.
LEG de flapjes op een met bakpapier beklede bakplaat en bestrijk ze met de room. Bak de flapjes in het midden van de oven in ca. 15 min goudbruin en gaar.
LAAT de flapjes afkoelen tot lauwwarm en serveer ze op een schaal.