Kwarkbolletjes/variant op oliebollen

Brood/sandwiches, Hapje, 4 personen, Hollands.
Voorbereiding: 10 minuten, Wachten: 20 minuten, Bereiding: 30 minuten,

Laatst aangepast: 03-01-2006 | 6 keer bewaard

Ingrediënten

  • 250 gram bloem
  • 20 gram suiker
  • zout
  • 25 gram gist
  • 1.25 dl lauwe melk
  • 1.25 dl kwark
  • 50 gram rozijnen
  • frituurolie
  • poedersuiker

Bereiden

Kwarkbolletjes. Vermeng bloem,suiker en zout. maak een kuiltje in dit mengsel en leg daarin de gist. voeg de melk en kwark toe en meng het geheel tot een beslag/ roer goed door, zodat er geen klontjes ontstaan. groog de geassen krenten/rozijnen goed, voeg ze toe en laat het beslag ca. 20 minuten rijzen. verhit de frituurolie tot 10 graden en lepel hierin bolletjes van het beslag. bak de oliebollen egaal bruin en bestrooi ze met poedersuiker.

Bronvermelding