Menu
1. Chocolademousse van Toblerone en sinaasappelsaus (Toprecept)
Ingrediënten
- 1 reep Toblerone (300 g)
- 2 eetl poedersuiker
- 2 eieren
- 4 dl slagroom
- 2 dl sinaasappelsap (vers)
- 5 eetl engelse sinaasappelmarmelade
- 100 g suiker
- 1 sinaasappel
Bereiden
Breek de Tobleronereep boven een kom en maak kleine stukjes.
Zet de kom in een pannetje heet water en laat de chocolade smelten tot ze zacht is.
Klop de eieren met de poedersuiker tot een schuimig geheel.
Roer dit mengsel door de wat gesmolten Toblerone.
Klop de slagroom stijf met een mixer, maar net geen boter !
Spatel dit voorzichtig door de Toblerone-massa.
Laat het geheel 2 a 3 uur in de koelkast opstijven, niet veel langer.
Schil met een dunschiller reepjes van de sinaasappelschil en snij met scherp mesje dunne reepjes.
Breng sinaasappelsap aan de kook en laat het 5 minuten doorkoken.
Laat de smalle reepjes schil gedurende 10 minuten zachtjes in de sinaasappelsap koken.
Haal ze daarna uit de sap en maak ze droog met keukenpapier.
Breng nu een 1/2 dl water aan de kook en los hierin de suiker op en laat het inkoken tot een dikke siroop.
Haal siroop van vuur af en roer er vervolgens de schilletjes door.
Laat dit mengsel een half uurtje marineren.
Roer als laatste de marmelade door de sinaasappelsap.
Bereiding:
Verwarm de saus tot ze mooi vloeibaar is.
Leg met 2 eetlepels ovale bolletje mousse op de borden (kan ook met ijsbollepel)
Garneer het geheel met de schilletjes.
Schep de saus er rond omheen.
Tip: Ook heel lekker met een extra bolletje vanilleijs erbij !