Pastasalade met brie, rucola en pestomayonaise

Pasta, Hoofdgerecht, 2 personen, Italiaans.

Laatst aangepast: 19-11-2017 | 9 keer bewaard

Ingrediënten

  • Penne, brie in blokjes, kerstomaatjes,

Bereiden

150 gr penne rigate 200 gr brie 1 bakje cherrytomaten 1/2 zak rucola, of in mijn geval rucola-veldsla mix 2 flinke el kwark of yoghurt 1 flinke el knoflookmayonaise 1 tl pesto zout en peper Kook de penne beetgaar en spoel ze af onder koud water. Snijd ondertussen de cherrytomaatjes in 4-en en snijd de kaas (liefst lekker rijp) in blokjes van ca. 1 centimeter. Meng de kwark, mayonaise en pesto en maak de dressing op smaak met wat zout en peper. De pesto is voor een hintje smaak, als je meer neemt wordt het een pestosaus en dat is te overheersend. Meng de penne en tomaatjes met de dressing (begin met 2/3 dan kun je altijd meer dressing toevoegen, te veel dressing is zonde). Schep, als het goed gemengd is, de rucola erdoor en daarna de kaasblokjes. Klaar! Al met al heb je een klein kwartiertje in de keuken nodig, en het is heel weinig snijwerk, dus echt een super-recept wat dat betreft.

Bronvermelding