De lekkerste lasagne ooit gegeten

Pasta, Hoofdgerecht, 4 personen, Italiaans.

Laatst aangepast: 31-12-2020 | 63 keer bewaard

Ingrediënten

  • 1 pompoen

Bereiden

1 pompoen 1 el venkelzaad, fijngemalen in de vijzel 1/4 tl gemalen chilipeper olijfolie 600 gram verse spinazie 2 teentjes knoflook, gesnipperd 1 sjalotje, gesnipperd snufje nootmuskaat 2 ansjovisfilets klontje boter 100 gram pancetta, fijn gehakt 250 gram mager rundergehakt 1 ui, gesnipperd snufje kaneel handjevol salieblaadjes, fijngesneden 250 gram ricotta verse vellen lasagna (of draai ze zelf, je staat toch al een tijdje in de keuken) 250 ml creme fraiche 100 gram vers geraspte parmezaan 1 bol buffelmozzarella En zo makkelijk is het: Verwarm de oven op 220 graden. Doe 2 eetlepels olijfolie in een braadslee en doe daar de flinke stukken geschilde pompoen in. Bestrooi met het fijngemalen venkelzaad, de chilipeper en een flinke snuf peper en zout. Zet 45 minuten in de oven. Verwarm een eetlepel olijfolie in een grote koekenpan en doe daar het gesnipperde sjalotje, de ansjovisfilets en de knoflook bij. Als de boel wat zachter en glaziger wordt voeg je hand voor hand de spinazie toe. Steeds een beetje laten slinken voordat de volgende portie erbij gaat. Geen mens heeft namelijk een pan waar 600 gram spinazie in een keer in past. Roer er een klein klontje boter door en breng op smaak met zout, peper en nootmuskaat. Bewaar het spinaziemengsel in een kom tot je de lasagna gaat bouwen en gebruik de koekenpan nog een keer voor de gehakt. Doe daarvoor de pancetta in de pan en bak rustig (niet te bruin). Voeg de gesnipperde ui toe en fruit even. Daarna gehakt, salie en kaneel erbij en op smaak brengen met zout en peper. Meng tot slot de creme fraiche met de helft van de parmezaan. Maak wat vloeibaarder met een scheutje melk en breng op smaak met peper en zout. Als je dat allemaal gedaan hebt, zal ook de pompoen zo ongeveer klaar zijn. Mooi, de oven is nu al voorverwarmd voor de lasagna, niet uitzetten dus! De lasagna maak je als volgt: Vet een schaal in die groot genoeg is om alle ingredienten ruim te huisvesten. Doe daar de helft van het gehakt in, leg daar de helft van de pompoen op, een laag pasta, de helft van de spinazie, de helft van de ricotta, een laag pasta, de helft van het creme fraiche mengsel en vervolgens in dezelfde volgorde alles wat je nog over hebt. Eindig met een vel pasta en het laatste creme fraichemengsel. Doe daar de plakken mozzarella over en de rest van de parmezaan. Half uurtje in een oven van 200 graden (of tot de bovenkant lekker gekleurd is).

Bronvermelding