Rijst zalmsalade

Rijst, Hoofdgerecht, 4 personen, Hollands.

Laatst aangepast: 29-06-2009 | 0 keer bewaard

Ingrediënten

  • 300 gr snelkookrijst
  • 350 gr blikje zalm
  • augurkjes
  • 1 ui
  • ketchup
  • mayonaise
  • ijsberg sla
  • zout peper paprika poeder
  • 4 gekookte eieren

Bereiden

Kook de rijst en laat deze afkoelen. Snij de ui en augurkjes klein. Maak een mengsel van de ketchup mayo ui en augurk. Meng dit door de afgekoelde rijst. De zalm uit blik ontdoen van graatjes en velletjes.en voeg dit bij de rijst. Maak dit geheel op smaak af met peper,zout en paprika. Maak de borden op met klein gesneden ijsbergsla en daar boven op de rijst salade. Garneren met gekookte eieren en evt. augurk en tomaat. Serveer er eventueel (kruiden)stokbrood bij. Erg lekker.

Bronvermelding