Menu
1 'Huzarensalade anders', nu met gerookte kip. Echt een TOPPER
Ingrediënten
- gerookte kipfilet
Bereiden
Ingrediënten
750 gram vastkokende aardappelen
3 eieren
100 ml mayonaise
50 ml creme fraiche
4 eetlepels fijngehakte peterselie
4 eetlepels fijngehakte bieslook
250 gram kleine augurkjes
300 gram gerookte kipfilet
1 sjalotje
1 teentje knoflook
1 appel (Elstar)
2 theelepeltjes mosterd
peper, zout
2 theelepels paprikapoeder
1/2 dl witte azijn
1 eetlepel suiker
blaadjes sla om te garneren
Als garnering kun je je eigen ideeën gebruiken. Ik had er gevulde eieren en gevulde tomaatjes omheen gelegd. Laat je fantasie werken.
Voorbereiding
Schil de aardappelen, snij ze in kleine blokjes.
Pel en snipper het sjalotje en de knoflook.
Schil de apel, verwijder het klokhuis en snij deze ook in blokjes.
Kook de eieren hard, laat ze schrikken onder een koude kraan. Pel de eieren en snij ze in blokjes.
Snij de augurkjes in kleine blokjes.
Snij de gerookte kipfilet in blokjes.
Roer de mayonaise met de creme fraiche en de kruiden door elkaar.
Was de slablaadjes en maak ze goed droog.
Bereidingswijze
Kook de aardappelblokjes in water met zout plm. 3 minuten. Voeg dan de ui, knoflook, azijn en suiker toe. Breng alles nog een keer aan de kook. Giet af in een vergiet. Laat goed uitlekken.
Voeg de blokjes appel, ei, gerookte kipfilet en augurk bij de aardappelblokjes. Roer door elkaar met een houden lepel.
Roer het mayonaisemengsel erdoor. Maak de salade op smaak met zout, peper en paprikapoeder.
Serveertips
Leg de slablaadjes op een platte schaal. Verdeel de salade erover. Garneer met diverse vissoorten, zoals gerookte forelfilet, gerookte zalm, garnalen, gerookte paling enz. gevulde eieren, gevulde tomaatjes, augurkjes, zure uitjes, etc. etc.
Zet er een mandje met verse ciabatta of plakjes stokbrood bij.