Appelcake

Gebak, Buffet, 12 personen, Hollands.
Bereiding: 55 minuten,

Laatst aangepast: 03-07-2009 | 0 keer bewaard

Ingrediënten

  • 150 gr boter
  • 150 gr witte basterdsuiker
  • 175 gr bloem
  • 2 eieren
  • 2 tl bakpoeder
  • 3 zoetzure appels
  • poedfersuiker

Bereiden

verwarm een oven voor op 175 graden en beboter een springvorm en bestuif hem met bloem - roer de zachte boter glad met de suiker en voeg er 1 voor 1 de eieren bij - zeef de bloem en de bakpoeder erboven en mix alles tot een smeuiige massa - giet het mengsel in de springvorm - schil de appels en steek partjes dicht naast elkaar in de bovenkant van het deeg.- bak de cake in 45 min. laat hem even afkoelen voor hij uit de springvorm gaat en bestrooi hem met poedersuiker

Materialen

springvorm 24 cm

Bronvermelding