Tagliatelle met knoflooksaus

Pasta, Hoofdgerecht, 4 personen, Hollands.
Voorbereiding: 15 minuten, Bereiding: 15 minuten,

Laatst aangepast: 29-01-2006 | 4 keer bewaard

Ingrediënten

  • 2 el walnotenolie
  • 1 bosje lente-ui (in ringetjes)
  • 2 teentjes knoflook (dungesneden)
  • 225 gram champignons (in plakjes)
  • 500 gram verse groene en witte tagliatelle
  • 225 gram diepvriesspinazie, ontdooid en uitgelekt
  • 125 gram roomkaas met knoflook en kruiden
  • 4 el slankroom
  • 55 gram gehakte pistachenootjes (ongezouten)
  • 2 el verse basilicum (gescheurd)
  • 0 zout en peper
  • 4 takjes vers basilicum

Bereiden

Verhit de olie in een koekepan op laag vuur. Voeg de lente-uitjes en het knoflook toe en bak ze in 1 minuut zacht. Voeg de champignons toe, roer goed en smoor ze afgedekt in 5 minuten zacht. Breng een grote pan met licht gezouten water op middelhoog vuur aan de kook. Voeg de pasta toe en kook hem in 3-5 min. beetgaar. Laat hem goed uitlekken en doe hem terug in de pan. Doe de spinazie bij de champignons en verhit de groente 1-2 min. Voeg de kaas toe en laat hem licht smelten. Roer de room erdoor en verhit het geheel zonder het te laten koken. Giet het groentemengsel over de pasta, voeg zout en peper toe naar smaak en meng goed. Verhit het geheel al roerende 2-3 min. Schep de pasta op vier voorverwarmde borden en bestrooi hem met pistachenootjes en gescheurd basilicum. Garneer met vers basilicum en serveer met Italiaans brood.

Bronvermelding