'Bananenijs' waar je je vingers bij af likt

Anders, Nagerecht, 6 personen, Hollands.

Laatst aangepast: 06-12-2017 | 22 keer bewaard

Ingrediënten

  • met of zonder ijsmachine

Bereiden

Ingrediënten 275 gr rijpe bananen 125 gr suiker 1 el citroensap 1 dl slagroom 2 1/2 dl volle melk Bereidingswijze Pureer de bananen, met de suiker en het citroensap. Meng de melk en de slagroom door elkaar. Roer het bananen mengsel door het melk, room mengsel. Doe dit in de ijsmachine, en volg de instructies op voor jou eigen ijsmachine. Zonder ijsmachine gaat het ook, je zet het bananen mengsel in de vriezer en roert het ieder 1/2 uur een keer door. Serveertips Heerlijk met chocoladesaus -------------------------------------------------------------------------- Bananen dessert. 500 g rijpe banaan (bevroren in plakjes gesneden banaan) - 1 limoen - een paar takjes verse munt - 250 g (bananen) yoghurt of kwark. - evt geraspte chocolade. Bereiden. Hak de bevroren stukken banaan met het sap van de limoen, een flinke pluk muntblaadjes en de yoghurt/kwark in een keukenmachine door elkaar. Zet het fijngehakte mengsel zolang in de vriezer. Haal vlak voor het serveren het mengsel uit de vriezer, rasp er een klein beetje chocola over.

Materialen

vervang de slagroom en de melk door magere yoghurt en vervang de suiker door enkele druppels zoetstof. Heb beide recepten zonder ijsmachine gemaakt, zelf vond ik de 2e het lekkerst, ik heb bananen kwark gebruikt.

Bronvermelding