Menu
'Bananenijs' waar je je vingers bij af likt
Ingrediënten
- met of zonder ijsmachine
Bereiden
Ingrediënten
275 gr rijpe bananen
125 gr suiker
1 el citroensap
1 dl slagroom
2 1/2 dl volle melk
Bereidingswijze
Pureer de bananen, met de suiker en het citroensap. Meng de melk en de slagroom door elkaar. Roer het bananen mengsel door het melk, room mengsel.
Doe dit in de ijsmachine, en volg de instructies op voor jou eigen ijsmachine.
Zonder ijsmachine gaat het ook, je zet het bananen mengsel in de vriezer en roert het ieder 1/2 uur een keer door.
Serveertips
Heerlijk met chocoladesaus
--------------------------------------------------------------------------
Bananen dessert.
500 g rijpe banaan (bevroren in plakjes gesneden banaan)
- 1 limoen
- een paar takjes verse munt
- 250 g (bananen) yoghurt of kwark.
- evt geraspte chocolade.
Bereiden.
Hak de bevroren stukken banaan met het sap van de limoen, een flinke pluk muntblaadjes en de yoghurt/kwark in een keukenmachine
door elkaar. Zet het fijngehakte mengsel zolang in de vriezer. Haal vlak voor het serveren het mengsel uit de vriezer, rasp er een klein beetje chocola over.
Materialen
vervang de slagroom en de melk door magere yoghurt en vervang de suiker door enkele druppels zoetstof. Heb beide recepten zonder ijsmachine gemaakt, zelf vond ik de 2e het lekkerst, ik heb bananen kwark gebruikt.