Pastasalade met geroosterde groenten en tomatendressing

Salades, Hoofdgerecht, 4 personen, Italiaans.

Laatst aangepast: 19-11-2017 | 3 keer bewaard

Ingrediënten

  • 500 g pasta (penne of fusilli)

Bereiden

500 g pasta (penne of fusilli) zout en versgemalen peper 3 eetl. olijfolie 1 rode paprika, in brede repen 1 gele paprika, in brede repen 1 courgette, in plakken 200 g salami, in reepjes 2 lente-/bosuitjes, in ringetjes voor de tomatendressing: 200 g rijpe tomaten, in stukjes 2 eetl. rode wijnazijn of citroensap 2 eetl. tomatenketchup 4 eetl. olijfolie Voorbereiden: Kook de pasta beetgaar, giet deze af en spoel er koud water over. Pureer de ingrediënten van de dressing en breng op smaak met zout en peper. Bereiden: Verhit een grillpan. Meng de olijfolie door de paprika en courgette en rooster de groenten in de pan. Schep de dressing en reepjes salami door de pasta. Serveer de pasta met daarop de geroosterde groenten en bestrooi met bosuitjes. Tip: • Vervang de salami door ham of door blokjes kaas zodat het een vegetarische salade wordt. • Neem in plaats van bosui bieslook.

Bronvermelding