'Bijzondere Wintersoep', van topkok Angelique

Soepen, Voorgerecht, 4 personen, Hollands.

Laatst aangepast: 14-12-2018 | 2 keer bewaard

Ingrediënten

  • 250 g kastanjes en ........

Bereiden

Lekker stevige en zoete soep. Met bijzondere ingrediënten die je niet in elke soep tegenkomt! - 250 g kastanjes (voorgekookt en gepeld) ½ l groentebouillon ½ wortel in kleine blokjes ¼ knolselderij in blokjes 6 takjes tijm 1 stengel bleekselderij in stukjes 1 ui gesnipperd ½ l bier 1 laurierblaadje 2 bosuien gesneden bosje tuinkers hazelnootolie - Snijd de schil van de knolselderij en snijd hem in blokjes. Ook de ui, wortel en bleekselderij. Scheut olijfolie in de pan heet laten worden en dan de groenten erbij + laurierblad. - Hak de kastanjes grof en doe ze er ook bij. Tenslotte het bier en de groentebouillon. Zout en peper. Ongeveer 15 tot 20 minuten zachtjes laten koken. In de borden/kommen wat tuinkers en ringetjes bosui strooien. Tenslotte wat druppels hazelnootolie.

Bronvermelding