Menu
Entrecote met ui en peterselie in rode-wijnsaus
Ingrediënten
- 125 g boter of margarine
- 1 thl vloeibare honing
- 1 dl rode port
- 2 1/2 dl rode wijn
- 1 pot vleesfond (AH 380 ml)
- 2 kleine uitjes
- 5 takjes peterselie
- zout peper
- 4 entrecotes (à 175 g)
Bereiden
Bereiden: In hoge steelpan 1 thl boter en honing ca 1 min zachtjes verwarmen. Port erbij schenken en door elkaar roeren. Wijn en fond erbij schenken en op hoog vuur in ca 20 min tot ca 2 dl inkoken.
2. Intussen uien pellen en fijnsnipperen. Peterselie boven kommetje fijn knippen. In pan 1 el boter verhitten en sjalotjes ca 2 min zachtjes fruiten. Van vuur af peterselie erdoor roeren. Op smaak brengen met zout en peper.
3. In koekenpan 50 g boter verhitten. Entrecotes bestrooien met peper en in ca 5 à 7 min rosé bakken, halverwege keren. Rest van boter in blokjes snijden. Van vuur af boter met staafmixer of garde door saus kloppen. Op smaak brengen met zout en peper.
4. Saus over vier borden verdelen. Entrecotes in midden leggen en op elke entrecote 1 el ui-peterseliemengsel scheppen. Mengsel met theelepel glad over entrecote strijken. Serveren met gegratineerfde aardappeltjes en sperzieboontjes.
Materialen
Staafmikxer