Sperziebonen in kokosmelk

Anders, Hoofdgerecht, 4 personen, Oosters.
Voorbereiding: 15 minuten, Bereiding: 10 minuten,

Laatst aangepast: 13-05-2006 | 0 keer bewaard

Ingrediënten

  • 2 teentjes knoflook
  • 1 stronk prei
  • 1 lepeltje sambal
  • 1 zakje gedroogde boemboe
  • 1 eetlepel ketjap
  • 2 eetlepels suiker
  • 500 gram sperzieboontjes
  • 350 gram kipfilet
  • 1 ui
  • 1 blikje kokosmelk
  • 1 blikje tomatenpuree

Bereiden

Fruit de ui, knoflook en prei. Voeg daarna ketjap, sambal , tomatenpuree, gewelde gedroogde boemboe en suiker toe. Dit mengsel haal je van het vuur af en mix je tot een fijne massa. Dit kun je in principe al eerder maken en wegzetten. Snijd de kipfilet in stukjes en bak 'm in een aprte pan en kook de boontjes een minuut of tien. Zet het kruidenmengsel op het vuur en voeg een blikje kokosmelk, de kip en de boontjes toe toe. lekker warm laten worden en de kokosmelk in laten pruttelen. Na tien minuutjes zacht stoven kun je aan tafel !

Materialen

Pan en staafmixer

Bronvermelding