Appelflappen van oma

Gebak, Hapje, 4 personen, Hollands.
Voorbereiding: 30 minuten, Bereiding: 20 minuten,

Laatst aangepast: 08-02-2006 | 8 keer bewaard

Ingrediënten

  • 2 zurige appels
  • 1/2 zakje rozijnen
  • 1 theelepel rumessence
  • 2 eetlepels bruine suiker
  • 2 eetlepels wittesuiker
  • 2 theelepels kaneel

Bereiden

Leg de bladerdeeg uit de diepvries. Snijd de appels in kleine stukjes en vermeng met gewelde rozijnen, kaneel, rumessence en bruine suiker. Laat dit mengsel even goed intrekken en schep af en toe door. Verwarm ondertussen de oven voor. Als het bladerdeeg ontdooit is kan het mengsel erop. Wanneer de flappen dicht zijn strooi je er de suiker overheen. Volg de temperatuur op het pakje bladerdeeg, na een minuut of 15 zijn de flappen klaar.

Bronvermelding