Menu
Pastasalade met zalm en limoen
Ingrediënten
- 500 gram pasta
- 1 bakje cherrytomaten
- 200 gram gerookte zalm
- 3 rode of gele paprika's
- 1 zakje slamix
- 50 gram pijnboompitten
- 1 potje creme fraiche
- 1/2 limoen
- 1 takje verse dille
Bereiden
Grill de paprika's in de oven of boven een gaspit totdat het vel zwartgeblakerd is. Wanneer de paprika's afgekoeld zijn, kun je het vel er af trekken en de paprika in partjes snijden. Ondertussen halveer je de tomaatjes en bakt ze op laag vuur in olijfolie en kook je de pasta volgens de gebruiksaanwijzing. In een droge pan rooster je de pijnboompitjes.
Je kunt deze dingen al 's ochtends maken, zodat je kort van tevoren de salade in elkaar kan zetten zonder dat je een uur in de keuken staat.
Snijd de zalm in kleine reepjes en voeg dit samen met alle andere ingredienten aan de pasta toe. menge de creme fraiche er door heen en voor een frisse smaak knijp je er limoensap bovenuit. Als laatste kun je de dille fijnhakken en toevoegen.