Champignontaart

Hartige taarten, Voorgerecht, 6 personen, Hollands.
Voorbereiding: 40 minuten, Bereiding: 30 minuten,

Laatst aangepast: 17-12-2004 | 29 keer bewaard

Ingrediënten

  • deegmix voor hartige taart of pizza
  • 400 gr kastanjechampignons
  • 1 grote ui
  • 40 gr boter
  • zout en versgemalen peper
  • 100 gr geroosterde hazelnoten of cashewnoten
  • 1 bosje peterselie
  • 2 eieren
  • 1 eidooier
  • 150 gr boursin met knoflook en kruiden
  • 75 gr geraspte oude kaas

Bereiden

Voorbereiden: maak het deeg volgens de aanwijzingen op de verpakking. Bekleed de vorm met het uitgerolde deeg. Zet de vorm in de koelkast. Snij de champignons in plakjes. Snipper de ui. Verhit de boter in een koekenpan en bak de champignons en de ui omscheppend tot ze beginnen te kleuren. Bestrooi met wat zout en peper. Laat iets afkoelen. Hak de noten grof. Hak de peterselie fijn. Klop de eieren los met de kruidenkaas. Schep er het champignonmengsel, de noten en de peterselie door. Bereiden: verwarm de oven voor op 200°C. Vul de vorm met het mengsel van eieren, roomkaas, champignons en noten. Bestrooi de taart met de geraspte kaas en laat in ca. 30 min. gaar en goudbruin bakken. Eet de taart warm of lauwwarm. Geef er desgewenst een gemengde salade bij.

Materialen

springvorm met een doorsnee van ca. 24 cm

Bronvermelding