'Aardappel - Wortelsoep Maaltijdsoep (Pikant & Slank)

Soepen, Hoofdgerecht, 4 personen, Hollands.
Bereiding: 35 minuten,

Laatst aangepast: 18-06-2018 | 15 keer bewaard

Ingrediënten

  • 400 gram wortelen
  • 600 gram aardappelen
  • 4 rode uien
  • 1 Spaanse peper
  • 2 tl olie
  • 1200 ml groentebouillon
  • 500 ml melk, 0% vet
  • 1 teentje knoflook
  • 2 tl gedroogde tijm
  • verse tijm of te garneren

Bereiden

Schraap de wortelen en schaaf van 1 wortel lange slierten. Snijd de rest in blokjes. Snijd de geschilde aardappelen in blokjes. Snijd de uien in stukjes. Haal de zaadjes uit de peper en hak deze heel fijn. Verhit de olie in een pan en fruit hierin de ui, blokjes wortel, de aardappelen en de fijngehakte Spaanse peper. Giet er de bouillon en de melk bij en pers er het knoflookteentje boven uit. Voeg de gedroogde tijm toe en breng op smaak met peper & zout. Laat de soep op een zacht vuurtje ongeveer 20 minuten koken. Pureer de soep met een staafmixer en voeg vervolgens de wortelslierten toe. Breng nogmaals op smaak met peper & zout en garneer met een takje verse tijm.

Bronvermelding