Menu
Bietensalade van verse zomerbietjes met zachte geitenkaas
Ingrediënten
- 1 bos verse bietjes
Bereiden
1 bos verse bietjes
olijfolie
balsamico azijn
zout & peper
1 dessertlepel mosterd
mosterdzaadjes
bosuitje
verse tijm
geitenkaasjes (ik heb hier biologische gemarineerde geitenkaasjes van Saanenhof gebruikt maar een andere zachtromige geitenkaas is natuurlijk ook lekker)
Bieten wassen, stuk van de steel en de wortel laten zitten en opzetten met koud water. Zomerbietjes hebben een minuut of 30 - 40 nodig, afhankelijk van de grootte. Wanneer je er makkelijk doorheen prikt met een mesje zijn ze gaar. Het bietenblad in koud water zetten, blijft het mooi groen en knapperig.
Dressing kloppen van de olie, balsamico (4 delen olie, 1 deel azijn) zout & peper en de mosterd.
Mosterdzaadjes roosteren in een droge koekenpan tot ze beginnen te 'poppen'.
Als de bietjes gaar zijn ze uit het water scheppen, beetje af laten koelen en pellen.
Halveren, in plakjes snijden en in een mooie waaier met wat van het bietenblad op een bord leggen. Dressing en geitenkaasje erop en afmaken met de geroosterde mosterdzaadjes, fijngesneden bosui en verse tijmblaadjes.