Asperchequiche

Hartige taarten, Hoofdgerecht, 4 personen, Hollands.
Voorbereiding: 15 minuten, Bereiding: 45 minuten,

Laatst aangepast: 05-01-2006 | 20 keer bewaard

Ingrediënten

  • 7 vellen bladerdeeg (ontdooid)
  • 1 doosje Maggi saus voor asperges
  • nootmuskaat
  • 75 g geraspte jong belegen kaas
  • 150 g gekookte achterham in blokjes
  • 500 g witte asperges
  • 3 eieren
  • 1 dl crème fraîche
  • boter om in te vetten

Bereiden

Voorbereiden: Verwarm de oven voor op 200 C., laat de bakplaat in de oven. Schil de asperges, snijd ze in schuine stukken van 3 cm en kook ze zonder zout in 4 dl water gaar. Laat de asperges uitlekken en afkoelen in een vergiet, bewaar het kookvocht. Bereiden: Splits 1 ei (eiwit bewaren), klop de dooier met de andere eieren los en roer de crème fraîche erdoor. Bekleed een met boter ingevette quichevorm met bladerdeeg en prik het deeg in met een vork. Bestrijk de bodem met het eiwit. Bereid 1 zakje Maggi Saus voor asperges volgens de aanwijzingen op de verpakking, maar gebruik voor dit recept 2 dl van het kookvocht en laat het water en de boter achterwege. Klop met een garde de saus door het eimengsel en roer de aspergestukjes erdoor. Breng op smaak met nootmuskaat. Schep de hamblokjes en de ragout in de vorm en strooi de kaas erover. Bak de quiche in 35 - 40 min gaar en krokant. Mocht de bovenkant te bruin worden, dek deze dan de laatste 10 min af met aluminiumfolie.

Bronvermelding