Menu
Hachee
Ingrediënten
- 750 gram runderlapen/sucade
- 750 gram uien
- 25 gram boter
- 1 tl bruine suiker
- 1 el bloem
- 500 cl runderbouillon
- 2 el azijn
- 2 stuks larierbladeren
- 2 stuks kruidnagel
- 1 tl Thym
- 1 el maizena
- 1 stuk kleine ui
Bereiden
Snij het vlees in dobbelstenen. Pel en snipper de uien. Verhit de boter in de snelkookpan en wacht tot het schuim is weggetrokken. Bak het vlees, op een hoog vuur, al omscheppend bruin. Draai het vuur laag en bak de uisnippers en de suiker 2 minuten mee. Roer de bloem door het vleesmengsel en laat het lichtbruin worden. Schenk al roerend de warme bouillon bij het vlees en voeg de azijn, steek de larierbladeren met de kruidnagel op de ui en voeg ui met kruiden en specerijen toe. Breng het vocht aan de kook, breng de pan onder druk 2 en houd hem gedurende 20 minuten onder deze druk. Verwijder de laurierbladen en kruidnagels en voeg naar smaak zout en peper toe. Bind het vocht met de, met twee eetlepels water gladgeroerde, maizena. Serveer met gekookte aardappelen en rode kool met appeltjes
Materialen
Snelkookpan / zout en Peper