Appeltaart anders-dan-anders

Gebak, Hapje, 12 personen, Hollands.
Voorbereiding: 20 minuten, Bereiding: 70 minuten,

Laatst aangepast: 20-11-2017 | 15 keer bewaard

Ingrediënten

  • 1 pak koopmans mix voor appeltaart
  • 100 gram roomboter
  • 1 ei
  • 1200 gram goudreinetten
  • 2 el citroensap
  • 100 gram roomboter
  • 175 gram suiker
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 3 eieren
  • 50 gram maizena
  • abrikozenjam
  • geklopte slagroom

Bereiden

HET DEEG: Roer de boter zacht in een beslagkom en voeg de mix voor appeltaart en het ei toe. Kneed dit met een mixer met deeghaken tot een samenhangend deeg. Bekleed bodem en rand van de springvorm met het deeg, tot ca. 1 cm onder de rand van de vorm. DE VULLING: Schil de appels, verwijder de klokhuizen en snijd de appels in kleine blokjes. Meng de blokjes appel met het citroensap en vul de vorm hiermee, zodanig dat de vulling iets bol loopt. Smelt de boter, voeg de suiker en vanillesuiker toe en meng alles goed door elkaar. Voeg tijdens het roeren de eieren toe. Roer als laatste de gezeefde maizena door het beslag. Let op: Het beslag niet luchtig kloppen. Giet het beslag voorzichtig over de appelvullig. Bak de appeltaart in 60 à 70 min. gaar en goudbruin. Laat de appeltaart ca. 1 uur afkoelen voordat u de springvorm verwijdert. DECORATIE: Verwarm 100 gram abrikozenjam met een beetje water en bestrijk de taart hiermee royaal. Serveer de taart met geklopte slagroom, gezoet met suiker en vanillesuiker.

Materialen

* springvorm 24cm * mixer

Bronvermelding