Aardappelrisotto, echt apart bijgerecht voor een feestelijk menu

Anders, Bijgerecht, 6 personen, Anders.
Voorbereiding: 10 minuten,

Laatst aangepast: 02-07-2012 | 3 keer bewaard

Ingrediënten

  • 1 kg vastkokende aardappelen
  • 4 st. sjalotten
  • 4 eetl. olijfolie
  • 100 ml. witte wijn
  • 200 ml. room
  • 1 bos platte peterselie
  • 100 gr. parmesan
  • peper & zout

Bereiden

Snij de geschilde aardappelen in kleine blokles. In een pan met kokend water enkele minuten koken, afgieten en goed laten uitlekken. In een hapjes- of brede pan de gesnipperde sjalotjes aanzetten in de olijfolie. Na 2min. de uitgelekte aardappelblokjes even mee roeren, afblussen met de wijn. De room erdoor roeren en ongeveer 30 min. zachtjes laten suderen tot er een risotto ontstaat. Indien nodig af en toe nog wat melk erdoor roeren. Op smaak brengen met de gehakte peterselie, de geraspte kaas, peper en e.v.t. nog wat zout. met behulp van een ring op de borden leggen, eromheen wat malse slablaadje schikken en bedruppelen met wat extra vierge olijfolie en balsamico. als extra kun je er nog een groententimbaaltje op zetten. Heerlijk bij lamsvlees of gegrilde zeebaars.

Materialen

hapjespan

Bronvermelding