Menu
'BBQ': Hemelse Griekse varkenshaas spiesen. Met de lekkerste Tzatziki
Ingrediënten
- varkenshaas
Bereiden
Ingrediënten
400 gram varkenshaas
12 kerstomaatjes
12 sjalotjes
4 grote laurierblaadjes
6 el olijfolie
3 tl rozemarijn
3 tl tijm
2 tl oregano
1 teentje knoflook
zout en peper
sap van 1 citroen
Voorbereiding
Snijd het vlees in blokjes. Schil de sjalotjes, maar laat ze heel. Knip de laurierblaadjes in 3 stukjes. Roer een marinade van de olijfolie, de kruiden en de geperste knoflook. Marineer hierin het vlees, de groenten en de laurier minimaal 6 uur. Laat het vlees en de groenten uitdruipen en vang de marinade op.
Rijg om en om de blokjes vlees, de tomaatjes, de sjalotjes en de stukken laurier aan spiezen.
Bereidingswijze
Verhit een grillpan op halfhoog vuur en grill de spiezen ca. 12 minuten. Bestrijk ze zo nu en dan met de marinade. Het lekkerst zijn ze natuurlijk van de barbecue.
Serveertips
Serveer ze besprenkeld met citroensap en met tzatziki of
knoflooksaus.
---------------------------------------------------------------------------------
Tzatziki de Lekkerste.van 'een Griekse kok'
Ingrediënten
* 350 g Griekse (of Turkse) yoghurt.
* 1 komkommer.
* 2 eetlepels vers uitgeperst citroensap.
* 2 uitgeperste teentjes knoflook.
* scheutje extra virgin olijfolie.
* zout en versgemalen peper naar smaak.
* Wat paprikapoeder om het te besprenkelen.
Voorbereiding
* Schil de komkommer, snij doormidden en haal de zaadjes eruit.
* Rasp de komkommer of snij hem in kleine stukjes.
* Doe dan de komkommer in de muslin of theedoek hang het boven een kom (groot elastiek erom dan raakt het de bodem niet) en laat het goed uitlekken.(ongeveer 20-30 minuten).
* Wring het laatste sap eruit.
Bereidingswijze
+ Doe de yoghurt, komkommer,citroensap, knoflook, zout en peper in een kom.
+ Roer alles door elkaar en voeg een scheutje olijfolie toe.
+ Als laatste sprenkel je er wat paprikapoeder over. (ik had Piri-Piri kruiden in huis en heb dat erover gestrooid- erg lekker).Ester kreeg een tip van een echte Griek en die doet er een toefje munt over, dank je wel voor de tip Ester!