(Sonja Bakker) Gehaktballetjes in pittige chilisaus

Anders, Hoofdgerecht, 4 personen, Anders.

Laatst aangepast: 27-07-2009 | 24 keer bewaard

Ingrediënten

  • 300 gr rundergehakt
  • 1 ei
  • 1 beschuit
  • 1 el sambal
  • 4 el rode chilisaus
  • 2 el pindakaas light
  • 1 el ketjap
  • 3 dl kokosmelk
  • 2 el olijfolie
  • basilicum
  • peper
  • 400 gr krielaardappeltjes
  • groene salde

Bereiden

Vermeng het gehakt met een verkruimelde beschuit, het ei en breng het geheel op smaak met peper en sambal. Maak er balletjes van met een doorsnede van 2 cm. Verwarm de olijfolie in een pan en bak hierin de gehaktballetjes bruin. Verwarm vervolgens de chilisaus in een steelpan en voeg onder goed roeren de kokosmelk, de pindakaas en de ketjap toe en meng dit tot een saus. Voeg de gehaktballetjes bij de saus en laat ongeveer 10 minuten doorwarmen. Serveer de balletjes met wat basilicum. Eet hier een lekkere groene salade bij en per persoon 100 gram krielaardappeltjes

Bronvermelding