'Amuse van gemarineerde zalm', van Joop

Anders, Hapje, 4 personen, Oosters.

Laatst aangepast: 15-04-2019 | 5 keer bewaard

Ingrediënten

  • 200 g verse zalm en .......

Bereiden

200 g verse zalm 2 eetl Japanse zoete sojasaus 1 eetl rijstazijn 1 eetl saké 120 g bloem 1 ei arachideolie - Snijd de zalm in vierkante blokjes van 2 x 2 cm. Roer de sojasaus met de azijn en de saké door elkaar, schep om met de zalm en laat minstens 2 uur intrekken. Zeef de bloem. Klop het ei los met een vork, voeg 2 ½ dl water toe en roer de bloem erdoor, zodat een glad beslag ontstaat. Zet dit koel weg. - Verhit een laag olie in een wok tot ongeveer 185°. Wentel de zalmblokjes door het beslag, schud het teveel af en frituur de vis in gedeelten in ongeveer 2 minuten rondom goudbruin. Laat op keukenpapier uitlekken en laat afkoelen. Serveer per persoon 3 à 4 blokjes met zoetzure gember, wasabi* en sojasaus erbij. - *Wasabi wordt op de markt gebracht in poedervorm, in doorzichtige tubes, in smeerbare pasta en als verse knolletjes, vergelijkbaar met gember. Verse wasabi is een maand in de koelkast houdbaar. - Het poeder dient aangemaakt te worden met water en krijgt pas dan zijn volledige smaakpalet. Zonder toevoeging van water kan de smaak bitter zijn, hoofdingrediënt Japanse mierikswortel. Voeg steeds iets toe totdat de wasabi de consistentie van dikke mosterd heeft. De tubes hoef je niet meer aan te maken.

Bronvermelding