Stinkbonen

Rijst, Hoofdgerecht, 4 personen, Mediterraan.
Voorbereiding: 5 minuten, Bereiding: 35 minuten,

Laatst aangepast: 18-12-2004 | 6 keer bewaard

Ingrediënten

  • 600 gr sperciebonen
  • 400 gr zilvervliesrijst
  • 400 gr shoarmavlees
  • 2 eetl olijfolie
  • 1 blokje tuinkruidenbouillon
  • 1 teentje knoflook
  • 1 eetl gedroogde tijm
  • 1 theel zout
  • naar smaak peper

Bereiden

* Sperciebonen afhalen en breken * Olie in braadpan verhitten * Stukjes sperciebonen en uitgeperste knoflook op hoog vuur even rondom scheppen * Tijm, peper, zout, 2 kopjes water en bouillonblok erbij * Aan kook brengen, deksel er op (goed sluiten), vuur laag * Ca 30 min smoren tot bonen gaar zijn * Rijst koken volgen gebruiksaanwijzing * Shoarmavlees bakken Als alles gaar is, rijst en vlees bij sperciebonen (kookvocht er in laten zitten) in pan doen en goed door elkaar husselen Eet smakelijk!

Materialen

kookpan, bakpan en braadpan

Bronvermelding