Nacho ovenschotel (i.p.v. de onhandig etende taco's)

Anders, Hoofdgerecht, 4 personen, Mexicaans.
Voorbereiding: 15 minuten, Bereiding: 20 minuten,

Laatst aangepast: 30-07-2009 | 11 keer bewaard

Ingrediënten

  • 400 gram gehakt
  • 1 zakje gehaktkruiden voor taco's (Casa Fiesta)
  • 1 pot tacosaus (Casa Fiesta)
  • 1 blikje mais (uitgelekt)
  • 1 stuk rode paprika
  • 1/2 bakje Tasty-Tom tomaten
  • 1/2-1 zak nacho's (gewoon AH merk)
  • 1 zakje jonge geraspte kaas
  • 1 krop ijsbergsla

Bereiden

Wij houden erg van taco's, maar dit is heel onhandig eten. Je vult je taco die al breekt voor je eraan begonnen ben, de helft van de vulling valt er vaak uit en er zit meer op je gezicht dan in je mond. Daarom heb ik deze ovenschotel bedacht die net zo lekker is, maar veel handiger eet. Verwarm de oven voor op 175 graden. Snij de paprika in kleine stukjes. Snij ook de tomaatjes in blokjes. Uiteraard de groenten eerst even een spoelbeurt geven. Rul het gehakt en voeg de gehaktkruiden toe. Op de achterkant van het 'zakkie' staat hoeveel water je er nog bij moet toevoegen en hoe lang je het dan nog moet bakken. Voeg daarna de uitgelekte maïs toe, de paprika en de tomatenblokjes. Even kort mee roerbakken. Niet te lang, want de tomaatjes moeten wel stevig blijven... vind ik zelf tenminste het lekkerst. Vet de ovenschaal in. Kiep het gehaktmengsel in de ovenschaal. Eventueel alvast een paar eetlepels tacosaus erover heen. Dan bedekken met de nacho's en strooi de kaas er tenslotte als laatst over. De ovenschotel ongeveer 20 minuutjes in het midden van de oven laten verwarmen en gratineren. Snij intussen de ijsbergsla in stukjes. Was de sla en zet deze in een schaal alvast op tafel, evenals de rest van de tacosaus. Als de schotel klaar is, schep je op. Je kan er zelf naar smaak saus en sla bij scheppen.

Materialen

Ovenschaal lijkt me handig

Bronvermelding