Groene kool prutje

Pasta, Hoofdgerecht, 4 personen, Mediterraan.
Voorbereiding: 30 minuten, Bereiding: 180 minuten,

Laatst aangepast: 18-12-2004 | 6 keer bewaard

Ingrediënten

  • 100 gr rookspekblokjes
  • 100 gr runderpoulet
  • 100 gr kipfilet in blokjes
  • 100 gr hamblokjes
  • 100 gr boeremetworst
  • 1 zakje mix kruidenboter provencale
  • 500 gr gesneden groene kool
  • 1/4 knolselderij in blokjes
  • 1 winterpeen in blokjes
  • 1 laurierblad
  • 250 gr macaroni
  • 1 bouillonblokje
  • olijfolie
  • peper naar smaak

Bereiden

* In braadpan olie verhitten en spekblokjes uitbakken * Runderpoulet meebakken * Toevoegen: 1/2 liter water, bouillonblok, laurierblad en peper * Met deksel op pan vlees 2 uur gaar sudderen * Groenten kleinsnijden * Laurierblad verwijderen * Toevoegen: kip, ham, kool, wortel, knolselderij en zakje mix * Met deksel op pan in ca 20 min gaar stoven, af en toe omscheppen * Macaroni koken * Als alles gaar is macaroni in braadpan er door * Op smaak met peper Dit recept heeft tegen mijn principes in een lange bereidingstijd. Maar het smaakt zo lekker dat het de moeite waard is!

Materialen

kookpan, braadpan

Bronvermelding