Antipasta-salade

Salades, Voorgerecht, 4 personen, Italiaans.
Voorbereiding: 5 minuten, Bereiding: 10 minuten,

Laatst aangepast: 15-04-2006 | 50 keer bewaard

Ingrediënten

  • 1 bakje mini (roma)tomaatjes
  • 1 bakje mini mozzarella kaasjes
  • 1 zakje verse basilicum blaadjes
  • 1 duopakje gerookte spekblokjes
  • 4 eetl. olijfolie (thijmolie)
  • 1 eetl. wite balsamico azijn
  • 4 eetl. pesto (of meer)
  • 1 ciabattabrod
  • 1/2 ons veldsla

Bereiden

Op bordjes enkel blaadjes veldsla leggen (garnering). Spekjes zachtjes uit baken in koekenpan. tomaatjes wassen en halveren. Mozzarelle laten uitlekken en evt. halveren. Basilicum van steeltjes plukken. Tomaatjes, mozzarela, basilicum en spekblokjes mengen en over 4 bordjes verdelen. Dressing kloppen van olie, azijn en pesto. Dressing over salade gieten. Salade serveren met ciabatta besmeerd met pesto

Materialen

koekenpan, mes, snijplank

Bronvermelding