Spruitjes uit de wok

Rijst, Hoofdgerecht, 4 personen, Oosters.
Voorbereiding: 10 minuten, Bereiding: 25 minuten,

Laatst aangepast: 18-12-2004 | 2 keer bewaard

Ingrediënten

  • 300 gr kleine spruitjes
  • 100 gr taugeh
  • 1 prei in ringen
  • 1/2 paprika in stukjes
  • 1 teen knoflook
  • 400 gr shoarmavlees
  • 1 bouillonblok
  • 1 theel sambal
  • 2 eetl olijfolie
  • 3 kopjes zilvervliesrijst
  • 1 theel sambal

Bereiden

* Rijst koken * Spruitjes schoonmaken en halveren. Prei en parika klein snijden * In wok olie verhitten en shoarmavlees bakken op hoog vuur * Als vlees gaar is: uit de wok nemen. * In wok bakken: paprika, prei en uitgeperste knoflook * 1 dl water en bouillonblokje erbij * Spruitjes toevoegen (spruitjes moeten onder water staan. Dus iets naar het midden schuiven en evntueel nog ietsje water erbij * Ca 15 min laten pruttelen * Als spruitjes gaar zijn, vlees en taugeh toevoegen * Als taugeh zacht is: gare rijst erdoor en sambal Eventueel op bord nog sambal bijdoen

Materialen

kookpan, wok

Bronvermelding