Pittige hutspot

Anders, Hoofdgerecht, 4 personen, Mediterraan.
Voorbereiding: 10 minuten, Bereiding: 120 minuten,

Laatst aangepast: 18-12-2004 | 43 keer bewaard

Ingrediënten

  • 400 gr rundvlees
  • 1000 gr hutspotgroente (ui/winterpeen)
  • 1 kg aardappels
  • 1 klein uitje
  • 3 eetl olijfolie
  • 1 teen knoflook
  • 1 theel gemberpoeder (djahe)
  • 2 eetl ketjap manis
  • 1 theel sambal
  • citroensap

Bereiden

* Olie verhiiten en vlees in dobbelsteentjes bakken * Gesnipperd uitje, uitgeperste knoflook en gemberpoeder meebakken * Voeg ketjap, scheutje citroensap, 2 dl water en sambal toe * Aan kook brengen, 2 uur stoven op sudderbrander * Vlees uit braadpan halen, Jus maken van het overgebleven vocht * Aardappels met groente en wat zout in pan koken tot het gaar is * Afgieten (iets kookvocht erin laten) en daarna fijnstampen. * Jus toevoegen zodat het lekker smeuig is * Stukjes vlees erdoor mengen * Nog wat jus er apart bijgeven

Materialen

kookpan, braadpan

Bronvermelding