Brochette van varkenshaas (tapas)

Anders, Hapje, 8 personen, Spaans.
Voorbereiding: 15 minuten, Wachten: 360 minuten, Bereiding: 20 minuten,

Laatst aangepast: 19-11-2017 | 10 keer bewaard

Ingrediënten

  • 300 gram varkenshaas
  • 1 citroen
  • 3 eetl. olijfolie
  • 2 teentjes knoflook, geperst
  • 2 eetl. gehakte (blad)peterselie
  • klein mespuntje gemalen (zwarte) peper
  • klein mespuntje gemberpoeder
  • klein mespuntje kaneelpoeder
  • klein mespuntje gemalen nootmuskaat
  • snufje cayennepeper

Bereiden

Voorbereiden: Snijd de varkenshaas in blokjes van ca. 2 cm. Leg ze in een enkele laag in een schaal. Boen de citroen schoon onder koud water, rasp de schil en pers de vrucht. Meng rasp en sap met de olijfolie, knoflook, 1 eetlepel peterselie en de specerijen tot een marinade. Verdeel deze over de vleesblokjes en marineer tenminste 6 uur. ( kan een dag van te voren) Leg houten spiezen in het water om verbranden te voorkomen. Bereiden: Rijg de vleesblokjes met een beetje ruimte ertussen aan de spiesen. Verwarm een grillpan of ovengrill en rooster de varkenshaas 10-12 minuten tot deze gaar is. Draai ze af en toe om en bestrijk ze met de rest van de marinade. Serveer ze bestrooid met de rest van de peterselie.

Materialen

8 spiezen of houten satéprikkers

Bronvermelding