Bijna-mayonaise

Anders, Bijgerecht, 4 personen, Hollands.

Laatst aangepast: 09-01-2006 | 5 keer bewaard

Ingrediënten

  • 3 grote eieren
  • 1 el koud water
  • 2 mesp cayennepeper
  • 1/2 thl zout
  • 1 1/2 dl fromage frais (8% vet)
  • 4 el witte-wijnazijn

Bereiden

Doe de eieren in een pan en giet er zo veel koud water bij dat ze onder staan. Breng het water aan de kook en kook ze precies 9 minuten vanaf het moment dat het water begint te borrelen. Laat ze dan onder de koude kraan schrikken om te verhinderen dat ze nog verder gaar worden. Pel de eieren, snij ze doormidden en doe alleen de dooiers in een kom. Doe er de eetlepel koud water bij en wrijf de dooiers met een houten lepel glad. Voeg cayennepeper en zout toe en roer er beetje bij beetje de fromage frais door. Maak de saus zo glad mogelijk. Voeg de azijn en zo nodig nog wat zout en peper toe. Maak je geen zorgen als de saus veel te dun lijkt. Dek de schaal af en zet hem een paar uur in de koelkast. De saus wordt dan dikker (maar hij moet sowieso eerder op dikke room dan op mayonaise lijken).

Bronvermelding