Menu
'Espuma van Irish coffee', verz. door Carlotta
Ingrediënten
- 200 ml sterke koffie ........
Bereiden
Materialen
Espuma (lees: schuim)... Het is weer eens wat anders. Espuma is een uitvinding van de meester van de bizarre keuken: Ferran Adria, chef-kok in het Spaanse restaurant El Bulli. De bereidingswijze bestaat erin de ingrediënten met gelatine in een spuitbuis onder druk, de sifon, te bereiden. Men bekomt zo erg luchtige schuimbereidingen die in tegenstelling tot de klassieke mousse worden gemaakt zonder toevoeging van eieren en room. - Enkele voordelen van deze bereidingswijze (volgens de uitvinder): - Meer smaak doordat enkel de ingrediënten hun smaak geven aan het gerecht. (geen eieren of room). - Gezonder omdat alle vitaminen en proteinen worden behouden. (geen extra vetten). - Lichter omdat er lucht wordt toegevoegd (N2O). - Betere bewaring omdat de sifon luchtdicht is. Een nadeel is dat de sifon behoorlijk prijzig is.