Bolognesesaus

Pasta, Hoofdgerecht, 4 personen, Italiaans.

Laatst aangepast: 10-08-2009 | 2 keer bewaard

Ingrediënten

  • 500 gram rundergehakt
  • 150 gram ontbijtspek of pancetta
  • 1 stengel bleekselderij, in hele kleine stukjes
  • 1 ui, fijngesnipperd
  • 1 winterwortel, in kleine blokjes
  • 1 pakje gezeefde tomaten
  • 3 kleine blikjes tomatenpuree
  • 1 blik gepelde tomaten, in stukjes
  • 3 teentjes knoflook
  • 2 laurierblaadjes
  • suiker
  • sambal
  • bouillonblokje
  • gedroogde organo, thijm en rozemarijn
  • versgemalen peper

Bereiden

Fruit de ui, wortel en bleekselderij in een koekenpan. Doe halverwege de knoflook erbij. Doe de tomatenpuree in een braadpan en verwamr deze op hoog vuur tot het niet meer zurig ruikt. Doe het groentenmengsel erbij. Bak in de koekepan het gehakt en de ontbijtspek tot het er niet meer rauw uit ziet. Doe ook dit bij het tomatenmengsel. Voeg de gezeefde tomaten en de tomaten uit blik toe. Breng op smaak met oregan, thijm, rozemarijn, suiker, sambal en bouillonblokje. Voeg 2 laurierblaadjes toe. Laat het geheel geruime tijd sudderen (Minimaal 2 uur, maar liever nog veel langer) Lekker met tagliatelle, spagehtti of in lasagne. Serveren met een groene salade.

Bronvermelding