Gegratineerde tomaten-mozzarellaschotel

Salades, Hoofdgerecht, 4 personen, Italiaans.
Voorbereiding: 10 minuten, Bereiding: 40 minuten,

Laatst aangepast: 18-12-2004 | 82 keer bewaard

Ingrediënten

  • 50 gr boter
  • 2 eetlepels rode pesto
  • 1 teentje knoflook
  • 1 foccacia- of ciabattabrood
  • 3 vleestomaten
  • 150 gr mozzarella
  • 4 eieren
  • 2,5 dl melk
  • versgemalen peper en zout
  • 1 eetlepel gehakte italiaanse kruiden
  • takje tijm of basilicum
  • 100 gr geraspte kaas

Bereiden

Voorbereiden: verwarm de oven voor op 180°C. Meng de boter met de pesto en het geperste teentje knoflook. Snij het brood in dunne schuine plakken en besmeer ze aan één kant met de pestoboter. Kruis de vleestomaten in, leg ze even in heet water, pel ze en snij ze in plakken. Snij de mozzarella in plakjes. Bereiden: Leg afwisselend plakjes brood, mozzarella en tomaten schuin achter elkaar in een lage ovenschaal, zodat de lagen elkaar iets overlappen. Klop de eieren met de melk, peper, zout en Italiaanse kruiden. Giet dit mengsel over het brood, de tomaten en mozzarella. Strooi de geraspte kaas erover en schuif het gerecht 30-35 min. in de oven totdat het gaar en goudbruin is. Garneer met tijm of basilicum.

Bronvermelding