Dikkertjes

Anders, Lunch, 4 personen, Hollands.
Voorbereiding: 150 minuten, Bereiding: 300 minuten,

Laatst aangepast: 12-08-2009 | 0 keer bewaard

Ingrediënten

  • 4 el rozijnen
  • 3 st elstarappels
  • 350 gram zelfrijzend bakmeel
  • zout
  • 1 snufje kaneel
  • 700 ml hv melk
  • 1 el honing
  • 3 st eieren
  • 75 gr boter
  • 150 ml stroop

Bereiden

rozijnen wellen in heet water.Appels schillen en in schijfjes. Bakmeel zeven en zout en kaneel toevoegen. Al roerende de melk bij het bakmeel tot een dik en glad beslag. Roer de honing en de eieren een voor een door het beslag. Giet het vocht van de rozijnen ,dep ze droog en roer ze door het beslag.Bak in een klein klontje boter een paar schijfjes appel en schenk er een dikke laag beslag over.Bak de pannekoek op middelhoog vuur aan een kant goudbruin.eer ze en bak de andere kant goudbruin.Serveer ze met stroop

Materialen

kleine koekepan

Bronvermelding