Clafoutis

Gebak, Nagerecht, 4 personen, Anders.
Voorbereiding: 150 minuten, Bereiding: 600 minuten,

Laatst aangepast: 12-08-2009 | 0 keer bewaard

Ingrediënten

  • 500 ml melk
  • 150 gr bloem
  • 150 gr suiker
  • 2 zakjes van.suiker
  • 3 gr bakpoeder
  • 6 st eieren
  • boter om in te vetten
  • 500 gr kersen
  • poedersuiker

Bereiden

oven voorverwarmen op 190 gr.Meng melk bloem suiker van.suiker en bakpoeder door elkaar.Roer de eieren er een voor een door en klop tot een luchtig beslag.Vet de taartvorm in. Bedek de bodem van de vorm met de helft van het beslag. Zet dit 5 min. in de oven.Haal de taartvorm uit de oven en verdeel de uitgelekte kersen over de beslagbodem.Vul de bodem v erder met het beslag en bak de clafoutis 40 tot 45 min.gaar. Dek event.af met aluminiumfolie als de bovenkant te bruin wordt. Als de taart gaar is,uit de vorm halen en bestrooien met poedersuiker.

Materialen

di chte taartvorm van ongeveer 24 cm aluminiumfolie

Bronvermelding