'Zijdezachte tofusoep', van Ken

Soepen, Voorgerecht, 4 personen, Oosters.

Laatst aangepast: 25-03-2018 | 1 keer bewaard

Ingrediënten

  • 1 l kippenbouillon en .......

Bereiden

Chinees 1 l (Chinese) kippenbouillon of kant-en-klaar gekochte verse bouillon 1 tl zout ½ tl versgemalen zwarte peper 225 g zachte tofu 225 g paksoi, blad en stengel in stukken van 2 ½ cm 2 tl lichte sojasaus 2 tl geroosterde-sesamolie - Breng de bouillon aan de kook. Strooi er het zout en peper in en laat 2 minuten zonder deksel zachtjes koken. Snijd de tofu in hapgrote stukjes en laat deze voorzichtig in de bouillon glijden. Doe er de paksoi bij en laat de soep nog 2 minuten zacht koken. Meng de sojasaus en sesamolie door de soep en serveer direct.

Bronvermelding