Aubergine Parmigiana

Anders, Hoofdgerecht, 4 personen, Italiaans.
Wachten: 30 minuten, Bereiding: 45 minuten,

Laatst aangepast: 17-08-2009 | 2 keer bewaard

Ingrediënten

  • olijfolie
  • 2 tenen gehakte knoflook
  • 2 blikken tomatenblokjes
  • snufje kaneel
  • paar blaadjes gehakte basilicum
  • 2 middelgrote aubergines
  • 2 bollen mozzarella
  • 8 kerstomaatjes
  • geraspte Parmezaanse kaas
  • peper

Bereiden

Verwarm de oven voor op 180 graden. Verhit wat olie in een pan en bak de knoflook zacht. Voeg de tomatenblokjes en de kaneel toe en laat alles een kwartiertje zachtjes pruttelen. Breng op smaak met basilicum, peper en zout. Snijd de aubergines in plakken, smeer ze in met olie en bestrooi ze met peper en zout. Verhit een grillpan en gril de aubergineplakken aan beide kanten tot ze zacht zijn. Shenk de tomatensaus in een ovenschaal, leg er een laag aubergines op, dan een laag mozzarella en kerstomaatjes. Knip er nog wat basilicum boen en strooi de Parmezaanse kaas erover. Bak de schotel 30 minuten in de oven. Dek eventueel af met folie als het te bruin dreigt te worden. Serveer met pasta of een knapperig stuk ciabatta.

Materialen

grillpan, ovenschaal

Bronvermelding