Aardappelrol met courgettes van de grill

Anders, Bijgerecht, 6 personen, Italiaans.

Laatst aangepast: 18-08-2009 | 1 keer bewaard

Ingrediënten

  • 500 gr gekookte aardappels
  • 400 gr courgettes
  • 150 gr bloem
  • 1 ei
  • geraspte Parmigiano
  • extravergine olijfolie

Bereiden

Was de courgettes, schaaf ze in linten en grill ze in een grillpan 2 minuten per kant. Pureer de aardappels met een stamper en kneed ze op de manier zoals gnocchi worden gemaakt met het ei, de bloem, zout en peper tot een deeg. Vorm er een bal van. Leg het op een stuk bakpapier dat bestrooid is met wat bloem en rol het met een deegroller uit tot een dikte van 5 mm Leg hierbovenop de gegrilde courgettes en rol met behulp van het bakpapier op. Snijd de rol in 12 plakken van 1,5 cm dik. Leg ze vervolgens op een plaat bekleed met bakpapier en ingevet met olie. Bestrooi ze rijkelijk met parmezaan en zet 4-5 minuten in de oven onder de grill.

Materialen

- deegroller

Bronvermelding