Aardappelgratin

Anders, Bijgerecht, 6 personen, Frans.
Bereiding: 75 minuten,

Laatst aangepast: 12-01-2006 | 5 keer bewaard

Ingrediënten

  • 1 kg aardappelen
  • 60 g boter
  • zout peper nootmuskaat
  • 125 g geraspte gruyère-kaas
  • 3 dl volle melk

Bereiden

Oven voorverwarmen op 200 C. Ca 1 kg aardappelen schillen en in hele dunne plakjes snijden. Ovenschaal met teentje knoflook inwrijven en met 30 g boter bestrijken. Aardappelplakjes dakpansgewijs in laagjes in ovenschaal leggen. Tussen elke laag wat zout, peper, nootmuskaat en deel van 125 g geraspte kaas strooien. 3 dl volle melk en 5 dl slagroom mengen en over aardappelen schenken. 30 g boter in klontjes over gerecht verdelen en gerecht in midden van oven ca 1 uur bakken tot bovenkant mooi gegratineerd is.

Bronvermelding