Aardbeien-tiramisutaart

Gebak, Buffet, 8 personen, Anders.
Wachten: 30 minuten, Bereiding: 75 minuten,

Laatst aangepast: 20-08-2009 | 0 keer bewaard

Ingrediënten

  • 50 gr boter
  • 4 eieren
  • zout
  • 275 gr suiker
  • 100 gr bloem
  • 110 gr maizena
  • 750 gr aardbeien
  • 500 gr mascarpone
  • 250 gr magere kwark
  • 1 zk vanillesuiker
  • 3 el sinaasappelsap
  • 3-4 el Amaretto di Saronno
  • cacao

Bereiden

Bekleed de bodem van de springvorm met bakpapier. Smelt de boter op laag vuur. Klop de eieren au bain marie schuimig met een snufje zout en 175 gr suiker. Neem de schaal uit het warmwater bad en klop verder totdat de massa is afgekoeld. Zeef hierboven 100 gr bloem en de maizena en spatel ze door het beslag. Roer de boter erdoor. Strijk 2/3 van het beslag in de vorm. Bak het ca 20 minuten in een voorverwarmde oven (electrisch 175C/ hetelucht 150C/ gas stand 2). Spatel 1 el bloem door de rest van het beslag. Vul een spuitzak met en kleine spuitmond met het beslag. Spuit op een bakblik met bakpapier ca 50 langwerpige koekjes. Neem de taartbodem uit de oven. Bak de koekjes circa 10 minuten bij dezelfde temperatuur. Laat alles afkoelen. Was de aardbeien en snijd ze doormidden. Roer de mascarpone, de kwark, 100 gr suiker, de vanillesuiker en het sap kort door elkaar. Plaats een taartring om de taartbodem en sluit hem. Druppel de likeur over de bodem. Verdeel hierover 2/3 van de aardbeien. Schenk de mascarponecrème erover en strijk hem glad. verwijder de taartring. Druk de koekjes tegen de rand. Bestuif de taart met cacao en versier hem met de rest van de aardbeien.

Materialen

- bakpapier - springvorm 26 cm

Bronvermelding