Menu
Gevulde champignons met gehakt en chorizo
Ingrediënten
- 150 gram rundergehakt
- 50 gram chorizo
- 250 gram kastanjechampignons
- peper zout
- olijfolie
- 3 eetl peterselie
- 1/2 theelepel chilipoeder
Bereiden
Verwarm de oven voor, snijd de steeltjes uit de champignons en hol ze zonodig uit
Zet de hoedjes met de bolle kant naar boven op de bakplaat. Bestrijk ze met olijfolie en strooi er wat peper en zout over. Schuif de bakplaat 10 cm onder de gril en rooster de champignons 10 minuten mooi bruin.
Snijd de chorizo in kleine blokjes en meng het in een kom met het gehakt, de peterselie, het chilipoeder en 1 eetlepel olijfolie goed door elkaar. Breng het op smaak met peper en zout. Draai van het gehakt zoveel balletjes als er champignons zijn.
Zet de champignons met de bolle kant naar beneden in en ingevette ovenschaal en druk in elke champignon een balletje gehakt. Schuif de schaal ca. 15 cm onder de grill en gril ze 10 minuten goudbruin.