Nasiballen of schijven

Rijst, Bijgerecht, 4 personen, Hollands.

Laatst aangepast: 19-11-2017 | 3 keer bewaard

Ingrediënten

  • nasi

Bereiden

Ingrediënten De nasi kunt u zelf maken naar eigen smaak of een restje overgebleven, maar u kunt ook een kilo kant en klare nasi kopen . Een kilo nasi, twee eieren, paneermeel, twee bouillon blokjes, 100 gram margarine, beetje glutenvrij meel. Bereidingswijze voor ca 20 schijven. Kook een liter water en los daarin twee bouillonblokjes op. Smelt de boter in een pan, laat het niet te heet worden. Wanneer de boter gesmolten is voeg dan het meel langzaam toe, blijf roeren !!! Wanneer het geheel een stevige roerbare massa is geworden heeft u voldoende meel toegevoegd. Voeg nu de bouillon langzaam toe en blijf roeren. De inhoud van de pan kan nu over de koude nasi gegoten worden. Bewaar echter nog een gedeelte in de pan. Meng nu alles met de handen door elkaar. Het mengsel moet wanneer er een balletje van gedraaid wordt niet uit elkaar vallen. Voeg anders de rest van de inhoud van de pan erbij. Laat de massa even afkoelen. Met een ronde vorm kunt u makkelijk de nasischijven maken. Druk vorm in het nasimengsel en haal het er vervolgens weer uit. Leg het op een snijplank en druk de nasimassa nog even goed aan, verwijder dan de vorm. Wentel de nasischijf rondom door het paneermeel. Haal de nasischijf door de geklutste eieren en wentel ze hierna de nogmaals door het paneermeel. Resultaat: zo`n twintig overheerlijke nasischijven die in foli verpakt de vriezer in kunnen. U kunt in plaats van schijven ook ballen draaien. Het nadeel is echter dat de ballen vaak binnenin nog koud zijn terwijl de buitenkant bijna verbrand tijdens het frituren. Bak ze op 180 graden in de frituurpan 6 min.

Bronvermelding