Appeltaart van Joke's grootmoeder

Gebak, Nagerecht, 6 personen, Hollands.
Voorbereiding: 15 minuten, Wachten: 60 minuten, Bereiding: 75 minuten,

Laatst aangepast: 16-02-2020 | 80 keer bewaard

Ingrediënten

  • 5 à 6 appels
  • 120 g witte basterd suiker
  • wat suiker
  • kaneel naar smaak
  • 1 citroen
  • handjevol krenten en rozijnen
  • 240 g bloem
  • 180 g boter
  • 1 ei

Bereiden

De oven op 180° voorverwarmen. Schil de appels in partjes en roer ze goed om met het sap van de citroen, de suiker, de kaneel, de gewassen krenten en rozijnen. De boter smelt je voorzichtig op een laag pitje. Maak het deeg van de overige ingrediënten met de boter en bekleed daar een beboterde springvorm mee, leg de schijfjes appel er mooi gerangschikt in. Het vocht gaat er niet bij. De taart gaat vrijwel onderin de oven, in 45 à 60 minuten mooi bruin bakken. Laat de taart afkoelen. - Ik vind zelf het deeg zo te slap, ik doe er nog wat bloem bij tot er een stevige bal ontstaat. Maar die taart is toch lekker! Het is zandtaartdeeg. - Als je wat meer deeg hebt gemaakt, kun je de bovenkant daarmee (of gedeeltelijk met repen) bedekken.

Bronvermelding