Aardbeienyoghurttaart

Gebak, Buffet, 12 personen, Anders.
Wachten: 320 minuten, Bereiding: 75 minuten,

Laatst aangepast: 22-08-2009 | 0 keer bewaard

Ingrediënten

  • 100 gr melkchocolade
  • 100 gr pure chocolade
  • 75-80 gr cornflakes
  • 11 blaadjes witte gelatine
  • 700 gr aardbeien
  • 500 ml volle yoghurt
  • 3-5 el limoen- of citroensap
  • 100-1 gr suiker
  • 1 zk vanillesuiker
  • 400 ml slagroom
  • 2-3 el aarbeien- of rodebessengelei

Bereiden

Breek de choclade in stukken en smelt hem au bain marie. Spatel de cornflakes erdoorheen . Bestrijk de gebaksschaal met wat olie en plaats er een rand van een springvorm om. Strijk de cornflakes massa over de gebaksschaal . Laat circa 3 uur drogen. Week 8 en 3 blaadjes gelatine afzonderlijk. Was 500 gram aardbeien en verwijder de kroontjes. Snijd de helft van de aardbeien in stukjes en pureer de rest. Roer de suiker en de vanillesuiker met het sap door de yoghurt. Knijp 8 blaadjes gelatine uit en los ze op een laag vuur op. Roer er 3 el yoghurt door en meng het met de rest van de yoghurt. Knijp 3 blaadjes gelatine uit en los ze op een laag vuur op. Roer er 3 el aardbeienpuree door en meng het met de rest van de puree. Roer dit door de helft van de yoghurtcrème en spatel er de aardbeienstukjes door. Zet de crème circa 10 minuten koud weg totdat hij begint te geleren. Roer de rest van de yoghurtcrème af en toe om. Klop de slagroom stijf. Spatel de helft van de slagroom door de aardbeiencrème, schenk hem over de chocoladebodem en strijk hem glad. Plaats het geheel circa 10 minuten in de koelkast. Spatel de rest van de slagroom door de yoghurtcrème. Strijk hem over de aardbeiencrème. Zet de taart circa 6 uur koud weg. Verwarm de gelei kort. Was 200 gr aardbeien, verwijder de kroontjes en snijd ze door midden. Versier de taart met aardbeien en gelei.

Materialen

- gebaksschaal 26 cm - rand van een springvorm 26 cm TIP !!! Voorkom dat de aardbeien kapotgaan en verwijder het kroontje pas na het wassen.

Bronvermelding