Noten-dadelbrood

Gebak, Voorgerecht, 12 personen, Hollands.
Bereiding: 15 minuten,

Laatst aangepast: 22-08-2009 | 3 keer bewaard

Ingrediënten

  • 100 gram dadels
  • 100 gram gedroogde appels
  • 1 zakje hazelnoten (55 gr)
  • 1 zakje walnoten
  • boter om in te vetten
  • 350 gram zelfrijzend bakmeel
  • 125 gram bruine basterdsuiker
  • 1 eetl. koekkruiden
  • 1 ei

Bereiden

Ontpit de dadels en snijd de helften van elkaar.Snij de gedroogde appels in blokjes. Hak de helft van de noten grof, laat de rest heel. Vet een cakeblik in . verwarm de oven voor op 180 C Zeef het zelfrijzend bakmeel in een kom en voeg de bruine suiker en koekkruiden toe.Klop het ei los en schep dit door de bloem. Roer er zoveel karnermelk door dat een vrij dik beslag onstaat, zoals cakebeslag.Meng de dadels, appels en noten er door. Schep beslag in de vorm en bak het brood in 50-60 minuten gaar en donkerbruin.

Materialen

1 cakeblik of broodblik van 24 cm.

Bronvermelding