Trifle van cantuccini en rood fruit, geweldig zomers nagerecht

Gebak, Nagerecht, 4 personen, Wereldkeuken.

Laatst aangepast: 26-08-2009 | 7 keer bewaard

Ingrediënten

  • 500 gr rood fruit
  • 15 cantuccini koekjes
  • 5 eetl grand marnier
  • 125 ml slagroom
  • 2 zakjes vanillesuiker
  • 1 eetl honing
  • 150 gr Griekse yoghurt

Bereiden

Maak het fruit schoon en kneus 3/4 van het fruit met een vork. Schep de helft van het gekneusde fruit in een schaal (of 4 schaaltjes). Leg de cantuccini (ev. in stukken) erop en besprenkel met Grand Marnier. Schep de rest van het gekneusde fruit erop. Klop in een kom de slagroom met vanillesuiker en honing stijf. Spatel de yoghurt erdoor en schep dit op het fruit. Zet minimaal 1 uur in de koelkast zodat de smaken kunnen intrekken. Garneer met rest van het fruit.

Bronvermelding